„Nedozvani“ Sreda, 22. mart 2023. u 20.00„Nedozvani“

„Nedozvani“ Sreda, 22. mart 2023. u 20.00„Nedozvani“

Sreda, 22. mart 2023. u 20.00, sala bioskopa SKC Požega, ulaz 300 din.

Drama Momčila Nastasijevića „Nedozvani“ smeštena je u tridesete godine 20. veka. Osim te epohe, predstava sadrži mnogo toga što privlači pažnju današnjeg gledaoca – intrigu, ljubav, dramski naboj, sukob, kao i komične situacije u koje likovi upadaju.

Uloge tumače: Strahinja Blažić, Marija Stokić, Anita Stojadinović, Aleksandar Ristanović, Tatjana Dimitrijević i Ivan Perković.
Scenski govor potpisuje Radovan Knežević. Kostime su izradili Tatjana Radišić I Tatjana Ždiara (asistent kostimografa). Fotograf je Suzana Jevremović, a za frizure i šminku potrudila se Maja Arsić.

Predstava je u produkciji NASteatra realizovana u okviru manifestacije “Dani Nastasijevića” (Gornji Milanovac, Srbija) i projekta „Pozorište koje vam nedostaje“ (Brčko, BIH) Sufinansijeri projekta bili su: Opština Gornji Milanovac i biblioteka „Braća Nastasijević“, a saradnicu u realizaciji predstave Kulturni centar Gornji Milanovac i UK „Parobrod“.

Reč reditelja:
„Ceo svoj opus Momčilo Nastasijević bazirao je na temi dobra i zla, na samoj suštini čoveka – biti dobar ili loš čovek, to je pitanje izbora. Momčilo nas podseća da je čovek sklon padu, ali i da je sposoban da se „vine u visinu, u čistinu“. Okupljala su braća Nastasijević u svojoj kući umetnike i ljubitelje umetnosti i činili ih boljim ljudima, jer su im svojom umetnošću krepili dušu. Umetnost nam pomaže da budemo bolji – i nama koji stvaramo i vama koji nas gledate. To i jeste smisao pozorišta. „Nedozvani“ nas dozivaju i prizivaju dobrog i pitomog čoveka.“

Jug Radivojević